Від теорії до практики

   Для успішної роботи сучасного педагога професійного навчання, окрім глибокої теоретичної підготовки, потрібні уміння і навички, які дозволяють ефективно застосувати отримані знання у практичній діяльності.

   Це досягається шляхом практичної підготовки здобувачів, як у спеціалізованих лабораторіях, так і безпосередньо у польових умовах. Тому студентам спеціальності 015.37 Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології були проведені виїзні практичні заняття з дисциплін «Технологія виробництва і переробка продуктів рослинництва» та «Основи тваринництва» на базі ТОВ «ВЕЛЕТЕНЬ» та ТОВ «АГРОЗЕМ» під керівництвом викладачів кафедри професійної освіти та технологій сільськогосподарського виробництва Вовка Богдана Івановича та Маринченка Євгена Олеговича.

2021 11 19 090029

   Так, під час практичного заняття з дисципліни «Технологія виробництва і переробка продуктів рослинництва». здобувачі вищої освіти познайомилися з технологією збирання зерна соняшнику, транспортування врожаю та післязбиральної обробки ґрунту. Студенти проаналізували ознаки визрівання насіння та дослідили стадії зрілості культури, ознайомилися з органами керування та удосконалили навички керування зернозбиральним комбайном CASE IH 5088, дізналися про особливості його роботи та налагодження.

   Практичне заняття з дисципліни «Основи тваринництва» було організовано на потужностях молочно-товарного комплексу ТОВ «Велетень». Під час заняття студенти познайомились із сучасним обладнанням для утримання великої рогатої худоби, підходами до приготування та роздавання кормів, технологією забезпечення оптимальних надоїв протягом активного періоду життя корів, роботою сучасної доїльної установки для доїння в доїльних залах (Ялинка 50°).

2021 11 19 085851

2021 11 19 085924

2021 11 19 090002

2021 11 19 090054

   Такі заняття переконують, що Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології - цікава та перспективна спеціальність.