Спеціальність 015 Професійна освіта, спеціалізації: 015.37 Професійна освіта
(Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)

Силабуси навчальних дисциплін (2021)

 

1. Цикл загальної підготовки

1.1. Нормативні навчальні дисципліни

1.1.1

Українська мова за професійним спрямуванням

1.1.2

Історія та культура України

1.1.3

Філософія

1.1.4

Основи екології

1.1.5

Основи безпеки життєдіяльності та здоров’я людини

1.1.6

Вища математика

1.1.7

Загальна фізика  / GENERAL PHYSICS

1.1.8

Загальна електротехніка

1.1.9

Інформатика

1.1.10

Інженерна та комп`ютерна графіка

1.1.11

Інформаційні технології в освіті

1.1.12

Фізичне виховання (позакредитна)

1.1.13

Іноземна мова

 

1.2. Вибіркові навчальні дисципліни

1.2.1

Основи підприємницької діяльності

1.2.2

Політологія

1.2.3

Етика й естетика

1.2.4

Соціологія

1.2.5

Релігієзнавство

1.2.6

Основи правознавства

1.2.7

Психологія праці

1.2.8

Англійська мова

1.2.9

Німецька мова

1.2.10

Основи економічної теорії

1.2.11

Антитерористичний захист

1.2.12

Основи менеджменту української освіти

1.2.13

Риторика

1.2.14

Дисципліна за вибором (у тому числі з іншої освітньої програми)

 

2. Цикл професійної підготовки

2.1. Нормативні навчальні дисципліни

2.1.1

Вступ до спеціальності (професійна освіта)

2.1.2

Психологія

2.1.3

Педагогіка (основи педагогіки та дидактики)

2.1.4

Основи наукових досліджень

2.1.5

Професійна педагогіка

2.1.6

Курсова робота з професійної педагогіки

2.1.7

Методика професійного навчання

2.1.8

Курсова робота з методики професійного навчання

2.1.9

Теплотехніка

2.1.10

Технічна механіка

2.1.11

Машинознавство

2.1.12

Гідропривод сільськогосподарської техніки

2.1.13

Паливо та мастильні речовини

2.1.14

Агрономія

2.1.15

Безпека праці в аграрному виробництві

2.1.16

Основи тваринництва

2.1.17

Трактори та автомобілі

2.1.18

Сільськогосподарські та меліоративні машини

2.1.19

Машини та машиновикористання на переробних підприємствах

2.1.20

Електропривод і використання електроенергії в сільському господарстві

2.1.21

Експлуатація машино-тракторного парку

2.1.22

Курсова робота з технології виробництва і переробки продуктів сільського господарства

 

 2.2. Вибіркові навчальні дисципліни   

2.2.1

Автомобільна підготовка

Правила дорожнього руху і безпека руху

2.2.2

Інноваційні технології в сільськогосподарському виробництві

Технології вирощування основних польових культур

2.2.3

Схемотехніка ЕОМ і мікропроцесорні системи

Освітня робототехніка

2.2.4

Дисципліна за вибором (вибір із переліку освітньої програми ЗВО-партнера )

Основи фермерського господарства

Система точного землеробства

2.2.5

Комунікативні технології у професійній діяльності

Цифрові технології в професійній діяльності педагога

2.2.6

Основи стандартизації та управління якістю продукції в сільському господарстві

Основи інженерної кваліметрії

2.2.7

Економіка аграрних підприємств

Менеджмент підприємств АПК

2.2.8

Енергозберігаючі технології в АПК

Екологічні технології в АПК

2.2.9

Організація гурткової роботи у закладах професійної освіти

Методика позанавчальної роботи у закладах професійної освіти

2.2.10

Автоматизація технологічних процесів в АПК

Автоматизація ремонту сільськогосподарської техніки

2.2.11

Майстерність педагогічної взаємодії

Педагогічна творчість педагога професійного навчання

2.2.12

Технічне конструювання і моделювання

Основи раціоналізаторства і винахідництва

2.2.13

Проєктування технологічних процесів у рослинництві

Технічне обслуговування та ремонт зерноочисних машин

2.2.14

Машини та машиновикористання у тваринництві

Технології виробництва продукції тваринництва

2.2.15

Ремонт машин

Технічне обслуговування машин для переробки сільськогосподарської продукції

 

3. Практична підготовка

3.1

Виробниче навчання

3.1.1

Навчально-педагогічна (Безвідривна)

3.1.2

Технологічна практика

3.1.3

Навчально-залікова (на робочому місці майстра виробничого навчання)

3.1.3

Навчально-залікова (на робочому місці педагога професійного навчання)

 

4. Державна атестація

4.1.1

Технології виробництва і переробки продуктів сільського господарства

4.1.2

Професійна педагогіка та методика професійного навчання