ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ «ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СПРИЙМАННЯ ІНФОРМАЦІЇ В УМОВАХ ВІЙНИ»

   15 травня 2024 р. здобувачі спеціальності Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) долучилися до гостьової лекції «Психологічні особливості сприймання інформації в умовах війни». Лекцію провів кандидат психологічних наук, доцент Зінченко Олександр Володимирович.

Студенти у межах вивчення ОК «Психологія» та «Педагогічна психологія» поглибили свої знання у психологічних аспектах сприйняття інформації в умовах конфлікту та воєнного часу. Лекція відкрила перед ними широкі перспективи розуміння того, як війна впливає на психіку людини та її сприйняття світу.

Олександр Володимирович звернув увагу аудиторії на важливість розвитку психологічної стійкості та адаптаційних стратегій в умовах стресових ситуацій. Студенти отримали рекомендації щодо того, як підтримувати своє психічне здоров'я в умовах воєнного конфлікту, а також про те, як допомагати іншим у подоланні стресу та тривоги.

Студенти змогли задати питання викладачу та обговорити власні спостереження та думки щодо проблеми. Вони підкреслили корисність такого формату занять для розуміння та вирішення психологічних проблем, з якими можуть зіткнутися як учасники воєнного конфлікту.