НАУКА ТА ОСВІТА В УМОВАХ ВІЙНИ

    Викладачі та студенти кафедри професійної освіти та технологій сільськогосподарського виробництва взяли участь у Звітних науково-практичних конференціях викладачів, докторантів, аспірантів і молодих учених, здобувачів вищої та фахової передвищої освіти «НАУКА ТА ОСВІТА В УМОВАХ ВІЙНИ: ГЛУХІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА», які відбулися 23-24 травня 2024 року в Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка з нагоди святкування Дня науки та 150-річчя заснування університету. Робота проходила в змішаному форматі з використанням платформи Zoom.

23 травня 2024 року викладачі кафедри обговорили результати досліджень, присвячених вивченню змісту дослідницької компетентності майбутніх фахівців із агроінженерії, розгляду особливостей сталого сільськогосподарського виробництва: виклики та шляхи вирішення екологічних проблем, можливостей формування у майбутніх агроінженерів системи професійних компетентностей про сільськогосподарські машини, аналізу типів сучасної техніки визначення стану автомобіля та його двигуна.

24 травня 2024 року аспіранти, молоді науковці, здобувачі вищої та фахової передвищої освіти ознайомилися з науковими роботами молодих учених Глухівського НПУ ім. О. Довженка. Студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освіти презентували результати своїх досліджень з питань упровадження інноваційних технологій під час підготовки майбутніх педагогів професійного навчання, педагогічної майстерності викладача закладу фахової підготовки як складової педагогічної культури, комплексного використання методів виробничого навчання при проведенні занять, ролі дослідницьких умінь у формуванні майбутніх кваліфікованих робітників, методичних засад проведення тренінгу, як технології інтерактивного навчання, здоров’язбереження учнів ЗП(ПТ)О як засобу досягнення розвитку держави, організації професійної підготовки з використанням екоорієнтованих педагогічних технологій, дуальної моделі отримання професійної освіти в університетах США, актуалізації ресурсу самоосвітньої діяльності студента.

Обговорення актуальних наукових проблем пройшло в атмосфері конструктивної та продуктивної дискусії.

Висловлюємо щиру вдячність Збройним Силам України за можливість продовжувати навчання і викладання, за наше теперішнє і майбутнє!