Міжнародний конгрес
«Відновлювальне та органічне сільське господарство»
 
   Перша проректорка Марина Хроленко і завідувачка кафедри професійної освіти та технологій сільськогосподарського виробництва Тетяна Самусь 6 червня 2024 р. взяли участь у Міжнародному конгресі «Відновлювальне та органічне сільське господарство», який проходив на базі Міжнародної академії прикладних наук (м. Ломжа, Польща). 
 
   Дискусійний майданчик конгресу зібрав близько 100 учасників: експертів, практиків, викладачів аграрних закладів освіти з Польщі, України, Австралії, Іспанії та інших країн. 
    Участь у заході заступника міністра сільського господарства та розвитку Польщі засвідчила пріоритетність означених питань для країни.
   Дискусії, проведені під час конгресу, показали, що регенеративне сільське господарство, має великий потенціал для покращення стану навколишнього середовища та прибутковості господарств. Запровадження інноваційних практик, спрямованих на захист і відновлення ґрунтів, поліпшення їх структури за рахунок збільшення органічної речовини та біології ґрунту, управління асортиментом вирощуваних культур може принести користь як фермерам, так і споживачам.
   Спікери та учасники конгресу висловили сподівання, що такі ініціативи сприятимуть швидшому впровадженню регенеративних практик у польському сільському господарстві, що в довгостроковій перспективі принесе користь не лише фермерам, але й усьому суспільству.
   Сердечно дякуємо організаторам заходу за можливість долучитися до роботи такого поважного наукового конгресу!